Tidiga innovativa spel som grund för dagens MMORPG

Så kallade MMORPG’s, står för Mega Multiplayer Online Role Playing Game, började redan under 90talet att dyka upp med inträdet av internet. Ett av de tidiga sådana spel var Ultima Online som fick stor uppmärksamhet. Spelet erbjöd sina deltagare att välja fritt hur deras karaktärer skulle utvecklas. Här kunde man likväl arbeta som en bagare som att jaga monster för att överleva. Spelet blev inte långlivat vilket kunde bero på att internetuppkopplingar inte var snabba eller väldigt vanliga.

World of Warcraft – Dagens mest populära MMORPG-spel

En av det genom tiderna mest kända titlarna är World Of Warcraft. Spelet kom att förändra många människors syn på spelande. Speltillverkaren Blizzard som gjorde spelserien Warcraft ledde in spelare i en föränderlig värld. Man såg till att väva in en lång historia för spelarna att delta i. Samtidigt som man lät spelarna själva diktera World of Warcrafts egna värld på deras server. Ett intensivt spelande där många spelare dedikerade tid till spelet ledde till dess stora framgång. En väldigt stor interaktiv värld skapades på detta sätt. Det tog inte lång tid innan ett community rörande spelet grundades och banade väg för väldigt många andra spel. Denna mycket innovativa stil att utveckla spel medans de spelas online har tagits över till många andra spel idag.

Top